Volleyboll Elitserien 2015

Säsongen för Elitserien i volleyboll 2014/2015 drog igång den 16 oktober med förändringar i upplägget för denna säsong.

1849538-volleyball-ball-and-volleyball-net

Man lade ned Ligacupen och man spelar nu med en utökad serie med fler derbymatcher i Elitserien. Säsongen avslutas sedan med gemensam starttid i grundseriens sista omgång den 14 mars i år.

Det var Elitserieföreningen som under våren förra året lade fram ett önskemål om att lägga ned Ligacupen, detta på grund av att de ansåg att det inte blev det lyft med fler högkvalitativa matcher som många hade önskat. Nu tar man istället nya fräscha tag för att det ska kunna bli fler spännande matcher av derbykaraktär.

Tidigare bestod Elitserien av 18 omgångar, men i och med denna säsong har detta utökats till 28 omgångar. Nu får alla lag spela 26 matcher i grundserien. Alla tio lagen möter alla andra med hemma- bortamöte precis som tidigare. Men nytt är dock att man har delat in serien i en norr- och en södergrupp, där alla lagen ändå möter varandra.

Nyligen i Elitserien, i omgång 18, tappade Lindesberg viktiga poäng i striden om topplaceringen. Lindesberg ligger som bekant på tredje plats och spelade mot Gislaved. Men efter fyra set med resultaten 25-21, 20-25, 25-20 och 26-24 slutade matchen poänglöst för Linde.

Lindesbergs coach Joe Isacsson kommenterade att det var ett trött Lindesberg som gick ut på planen och att Gislaved gjorde även sin bästa match hittills i säsongen. Han menar ändå att detta var likt förlusten mot Örebro.

För mer om Elitserien kan man hålla koll på Svenska Volleybollförbundets sida. Just nu har de odds för bland annat Brazil Superliga Masculina och Franska Pro A, men snart dyker nog även Elitserien upp där ska ni se.