Självvård efter beachvolleybollmatchen: Hur du återfuktar din hud och ditt hår efter en dusch

Beachvolleyboll är en rolig och intensiv sport, men det kan också vara en påfrestning för din hud och ditt hår. Bästa utbudet av schampo och andra produkter kan du hitta på nätet. Efter en beachvolleybollmatch behöver du ge din hud och ditt hår lite extra kärlek och omsorg för att undvika uttorkning och irritation.

Här är några tips för hur du kan återfukta och ta hand om din hud och ditt hår efter en dusch.

Återfukta din hud

Efter en beachvolleybollmatch kan din hud kännas torr och stram. Detta beror på att saltvatten, sand och sol kan torka ut huden. För att återfukta din hud kan du använda en återfuktande kroppslotion. Se till att välja en lotion som passar din hudtyp och applicera den på hela kroppen efter duschen. Om din hud är extra torr kan du också använda en olja eller en balm för att ge den extra näring.

Ta hand om ditt hår

Efter en beachvolleybollmatch kan ditt hår också kännas torrt och skört. Saltvatten och sol kan torka ut och skada ditt hår. För att återfukta och vårda ditt hår kan du använda en återfuktande schampo och balsam. Se till att välja produkter som passar din hårtyp och undvik schampon och balsam med uttorkande ingredienser som sulfater och alkohol. Om ditt hår är extra torrt kan du använda en hårinpackning för att ge det extra näring.

Undvik att gnugga håret med handduk

Ett vanligt misstag efter en dusch är att gnugga håret med en handduk för att torka det. Detta kan skada och bryta ditt hår. Istället för att gnugga håret, försök att klappa det torrt med en mjuk handduk eller en t-shirt.

Använd en leave-in produkt

För att ge ditt hår extra fukt och skydd kan du också använda en leave-in produkt efter duschen. Detta kan vara en olja, en balm eller en kräm som appliceras i handdukstorkat hår. En leave-in produkt kan hjälpa till att återfukta och skydda ditt hår från yttre påfrestningar.

Efter en beachvolleybollmatch är det viktigt att ta hand om din hud och ditt hår för att undvika uttorkning och irritation. Genom att använda återfuktande produkter och undvika uttorkande ingredienser kan du hålla din hud och ditt hår friska och återfuktade.